Salep Yumrusu 100 Adet ÜCRETSİZ KARGO

Salep Yumrusu 100 Adet

Fiyat :
1.250,00 TL
Adet :
guvenlihizli
  • SALEP YETİŞTİRİCİLİĞİ :

    Öncelikle salebin Türkiye' nin her ilinde yetiştiğini söyleyelim. Çünkü biz salebi direk tarla toprağına dikerek yetiştirmiyoruz. Tarlada özel işlemlerden geçmiş toprak karışımı yapıp yetiştiriyoruz.

    Biz bundan on sene kadar önce Anadolunun bazı bölgelerinden yani şahıslara ait bahçelerden 10-15 çeşit salep toplayıp bu cinsler üzerinde uzun yıllar Ali Botanik Aş. nin uzman kadrosu olarak islah çalışması yaptık. Sonunda bu iki cins salebin (orchissancta ve serapiasvomeracea) salep tarımında kullanılmasına karar verdik.

    Salep Çeşitleri ve Fiyatları

    Bu iki cins salep glucomannan yani dondurmada kıvam arttırıcı maddesi çok yüksek olandır. Ayrıca diğer salepler 1-2 yumru verirken, bizim saleplerimiz iyi bakıldığında 6-7 yumru verebiliyorlar.

    Salebin sıcaklık isteği her ile göre değişiyor. Örneğin sıcak illerde direk açık alanda yetişirken soğuk illerde ise kışın sera ortamında yada üzeri kapalı salmalar da yetişiyor.

    Çok sıcağı çok soğuğu ve çok da suyu sevmez bu ana kuraldır.

    Toprak Düzenleme

    Şimdi gelelim toprak tekstürüne yani karışımına; size öğrettiğimiz bu karışımı tam manasıyla uygularsanız çok süper randıman alabilirsiniz. Biz bu karışımı yedi sene çalışarak deneme yanılma yöntemiyle bulduk. Türkiye’ de değil dünyada dahi kimsenin bilmediği bir işi başarmanın gururunu yaşıyoruz.

    Buradaki oranları 2-3-5 le çarparak çoğaltıp azaltabilirsiniz.

    Toprak tekstürü hazırlama

    1 metreküp kum :Bu inşaatlarda kullanılan sıva kumudur.

    1 metreküp mil : Bu dere kenarlarında bulunan derenin getirdiği mildir.

    1 metreküp kil: Bu da bildiğimiz çamurdur.

    1 metreküp en az 3 yil yanmış hayvan gübresi.

    Yukarıda yazılı olan 4 çeşit toprağın kuru olması lazım. Bu karışımı isterseniz 3 mm lik elekten geçirebilirsiniz. Sonra da bunları birbirine iyice karıştıralım.

    Karışıma devam ediyoruz;

    5 kg yanmış kireç

    20 kg torf

    5 kg karbon : Bunu elde etmek için mangal kömürünü iyice dövüp toz hale getiriniz.

    6 kg toz yada sivi potasyum : nitrat , sülfat karışık olabilir.

    3 kg toz yada sıvı fosfor

    1 kg toz azot,buda amonyum nitrat sülfat fark etmez.

    Yukarıda yazdığımız 6 adet ürünü önceden hazırladığımız 4 metreküplük toprağımızın içine iyice karıştıralım. Şimdi en önemli işi başardınız demektir. Bu karışım salebin istediği tek karışımdır. Ama siz sürekli not tutarak daha başka mineraller de ekleyerek kendi toprak karışımını daha fazla zenginleştirebilirsiniz. Deneme yanılma yöntemini kullanınız.

    Bu karışımı salep yetiştireceğimiz bahçeye 20 cm kalınlığında serelim. İsterseniz altına jüt serebilirsiniz. Yabani ot çıkmasını önler. Salma yapmak için enini 1 metre boyunu 10 metre yapınız. Yani şöyle anlatalım, yüksekliği 20 cm olan briketleri yan yana dizerek bir toprak havuzu hazırlayalım. Salmaların aralarını 70 cm bırakalım. Rahat gezmek için.

Sepete Eklendi.Sepete Git