-
Frezya ( Fresia ) Soğanı – Arpa Çiçeği - Mix
Renk : Mix Paket
Paket İçi Adet : 10 Soğan
Frezya çiçeği arpa çiçeği, süsengiller familyasına ait bir bitkidir. Güney Afrika ya ait Frezya Anadolu da Arpa çiçeği olarak da bilinir.Katmerli çiçekleri ve harika kokusuyla bahçelerinizde fark yaratmak istiyorsanız frezyalar tam size göre.
Frezya çiçeğinin ne zaman bahçenizde olmasını istiyorsanız ekimini de ona göre yapmalısınız. Sonbaharda ekilen soğanları ilkbaharda çiçek açar, İlkbaharda ekilen soğanlarda ise sonbaharda çiçeklerini verir. Bu durum iç mekanlar da farklılık gözetmez. Ekim yapılacak toprağın kumlu yada alkali olmasına dikkat edilmelidir. Toprağının su tutabilen yüksek kalitede olması gerekmektedir. Sulamanın ekim yapıldıktan sonra her gün düzenli yapılmalıdır. Çiçeğin süngüleri ortaya çıktıktan sonra en uygun sulama damla sulama sistemidir.
Frezya çiçeği boyutu 45 cm ile 75 cm civarı olan yoğun kokulu bir bitkidir. Katmerli ve katmersiz 14 türü bulunur. İç mekan ve dış mekana uyumludur, herhangi özel bir bakım istemez.
FREZYA SOĞANI EKİM VE BAKIMI
- Frezya çiçeğini hem bahçede hem de evlerinizde saksılarda yetiştirebilirsiniz. Renkleri ve kokusuyla bahçenizin ve evlerinizin olmazsa olmaz diyeceğiniz bir parçası olacaktır.
- Frezya soğanları ılıman iklim kuşağında bölgelerde 5/6 cm gibi bir derinlikte yani daha yüzeysel ekebilirsiniz. Fakat soğuk iklim kuşağında olan bölgelerde 10 / 12 cm derinlikte ekim yapmalısınız hatta kış aylarında soğanları ektiğiniz alanların üzerini kuru yapraklarla kapatabilir ve soğanların donma riskini en aza indirebilirsiniz.
- Saksıda frezya yetiştirmek istiyorsanız soğanlar 5 / 6 cm aralıkla 5 cm derinlikte ekilmeli. Filizlenme başlayana kadar güneş almayan bir yerde bekletmelisiniz. İlk filizler görünmeye başlayınca bol güneş alan bir yere saksınızı taşıyabilirsiniz.
- Frezya soğanında sulama filizlenme başlayana kadar sadece toprak kuruyunca az miktarda yapılmalı. İlk filizler görününce toprak nemli kalacak şekilde rutin sulamaya geçebilirsiniz
-