Yediveren mi: Evet. Tekrar tekrar açar / repeat bloomer 7-10 ay üzerinde çiçek bulunur.
Gül tipi: Baston gül. Gelişirken ark yapar. Dilenirse kapı girişlerinde sarıcı gül olarak da yetiştirilebilir.
Karaleke ve Külleme hastalıklarına dayanımı: Çok dayanıklı
Bitkinin Maks. Eni: 60 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 120 cm
Dikim Yeri: Işık çiçeğidir. Güneş gören yerlerde güzel çiçeklenir. Hava akımı olan yerlerden hoşlanır.
Önerilen: Çalı tipi bahçe gülü.
Toprak: Besince zengin, kumlu killi topraklardan hoşlanır. Güçlü yapılı toprakları sever. Güller demir minerali ihtiyacı çektiklerinden kırmızı topraklarda güzel gelişirler. Hafif, besin yönünden zayıf topraklar gül yetiştirmeye uygun değildir.
Büyüme Hızı: Hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Bahar, Yaz ve Sonbahar. Geçen çiçekleri toplamak çiçeklenmeyi uzatır ve sayısını artırır.
Dona Dayanıklılık: Donlara tam dayanıklı
Ömrü: Çok yıllık kalıcı
Önemli not: Gelecek olan saksılı güller, dikime hazırlanmıştır. Budamaları yapılmış, bu sezon çiçeklenip gelişecekleri şekilde bakımları yapılmıştır.
Tüm güller yeni nesil ithal anaç köklere aşılıdır. Satışlarımızda olan tüm türler 3-4 yaş aralığında odunsu gövdeli aşılı güllerdir. Aşılı oldukları kök özelliği nedeni ile değişik iklim koşullarına, uzun haftalar boyunca susuzluğa dayanıklıdırlar.
Bakım: Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler.Gül yetiştirmenin belli başlı prensipleri vardır.
1- İşe iyi ve kaliteli bir gül fidanı ile başlayın. Bahçenize nerede ve hangi yöntemle üretildiğini bilmediğiniz gülleri sokmayın. Sadece diğer güllerinizi değil, tüm bahçenizi riske atarsınız. Zengarden'dan alacağınız tüm güller takip edilebilir A+ kalite gül fidanlarıdır. Her biri her türlü iklim ve toprak koşuluna uyum sağlayan ithal anaç köklere aşılanmıştır. Belli bir yaşın üzerindedir. Hepsi dikildiği yerde tutar, bu sayfada belirtilen tüm çeşit ve renk özelliklerini gösterir. Her biri adına doğrudur.
2- Dikimden önce mutlaka toprağınızı derinlemesine havalandırın ve besleyin. Eskiden gül yetiştirilmiş toprağa gül dikilmez. Temiz ve yeni, taze toprak kullanınız. Dikim çukurundan çıkan toprağı başka bitkilerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
3- Gül dikimi için havadar yerleri seçin. Hiç hava akımı olmayan kapalı köşeler, ışığa çok uzak noktalar gülün kısa sürede hastalanmasına sebep olur.
4- Dikimin hemen ardından derinlemesine ve bol bol ilk sulamasını yapın. Çamur gibi olmuş ıslak bir toprağa bile dikseniz sulayın. Can suyu yani ilk sulama bitkinin su almasından çok, kök çevresine toprağın oturması ile ilgilidir.
5- Güller obez bitkilerdir. Beslenmeyi çok severler. Beslenmezler ise zamanla zayıflayıp güçsüzleşirler.
6- Satışımızda olan güller ithal ve hastalıklara dayanıklı oldukları halde, tüm güller gibi yılın belli dönemlerinde yine belli başlı hastalık ve zararlılarla mücadele isterler. Özellikle hastalıklara karşı bitkinizi korumak için suda eriyen demir ve bakır gibi elementleri ziraatcinizden temin edip bunları bahardan önce bitkiye topraktan veriniz. Sezon boyu ihtiyaç duydukça demir vermeye devam edebilirsiniz. Kışın verilen bakır ise tıpkı bir aşı gibi gülü bahar hastalıklarına karşı koruyacaktır. Bitkilerinizin yaprakları açık yeşile hatta sarıya dönmeye başlarsa bilin ki demir eksikliği çekiyorlar.
7- Gübreleme yaparken mutlaka hazır gübrelerde paket üzerinde yazan talimatlara uyun. Fazla gübre bitkiyi asla hızlı geliştirmez. Aksine yakar ve zarar verir.
8- Milletçe koyun, keçi, çiftlik gübresi kullanmayı çok seviyoruz. Mutlaka bu işlerden çok anlayan bir komşumuz, akrabamız, kulaktan dolma atadan dededen tam da emin olmadığımız binlerce bilgimiz var. Kullanmayın desek kullanmayacak mıyız ? Hayır. O zaman bari doğru kullanalım. Çiftlik gübreleri, koyun, keçi gübresi adı ne olursa olsun hayvansal gübreler toprakta geri dönüşürken ısı yayarlar. Bu ısı çoğu zaman bitkinin köklerini yakar. Doğru işlenmemiş tüm çiftlik gübreleri; pek çok hastalık, bakteri ve mikrobun üremesi için mükemmel ortamlar olduklarından, bitkilerinde etkileneceği pek çok hastalık taşırlar. Yabani otların tamamı bu işlenmemiş gübrelerin içinde mevcuttur. O nedenle her kapınıza çuvalla gelen gübreciden gübre almayınız. Gübre usulüne uygun en az 1 yıl dinlendirilmelidir. Bu dinlenmeden sonra da kullanım ömrü yine 1 yıldır. Yani çok bekletirseniz de besin değeri azalır. Şaşırtıcı şekilde işlenmiş, toz haline getirilmiş çiftlik gübreleri zaten kapı kapı dolaşan gübrecilerin fiyatından daha ucuz ya da aynıdır. Buna rağmen yukarıda anlattığım sorunlarla karşılaşmazsınız. Bu nedenle çiftlik gübresi kullanacaksanız lütfen ambalajlı, bakanlıkça onaylı çiftlik gübrelerini kullanın.